GREEN LATEX HEADQUARTER

Workplace

10design green latex corporate office co
10design green latex corporate office co
10design green latex corporate office co
10design green latex corporate office co
10design green latex corporate office co
10design green latex corporate office co
10design green latex corporate office co
10design green latex corporate office co

Nowadays workplace that even though it's in the field of working in the factory, having a good environment, is also very important. Green latex company has realized that therefore, a 4-storey building was developed as a new office area to create a space for new creativity. 

From the rectangular box building, we created the connected stair from the 1st to 4th floor which provide the large atrium to allow natural light into the space. The character of Green latex is all about bringing natural materials to create products that are good for the health of users. The concept of "The plantation" is created. We use the curve line as the form of the forest for the layout plan with green carpet and also with the green rubble tile for the connecting stair. Most of the material selections are concerned with the color and texture which are needed to convey the touch of plantation for example the tog and timber finishes. The façade imply from the plantation as we are sitting or wearing the green forest where the façade design allows the light through the floor and the large atrium. The eco-friendly material has been selected to support the sustainability concept such as the recycled carpet tile and the rubble floor. All these thoughts convey the identity of the organization which presents to the staff and audiences.

PROJECT FACTS

 

client : Green latex co.,ltd.

espertise : Workplace

discipline : Architecture & interior design

location : Bangkok, Thailand

area : 2,150 sqm.

year : 2020

 

status : completed

 

photographer : Varakan Ten Tipprapa